Ďalší vychytený recept, ktorý sme si pripravili pre Vás. Je trošku pracnejší, ale výsledná chuť stojí za to.
Potrebné suroviny na 8-10 porcií:
- 800g zemiakov
- 400g hrubá múka
- 2 vajcia
- 1 č. lyžičku soli
- 400g údeného mäsa
- 600g kyslá kapusta
- cukor
- soľ
- 2 veľké cibule
- masť
- olej
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme, ošúpeme a pretlačíme alebo postrúhame na jemno. Pridáme múku, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Medzitým sme si dali variť údené mäso, ktoré pomelieme najemno, prípadne nakrájame. Zemiakové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5cm a pokrájame na štvorce 10x10CM. Do stredu každého štvorčeka káme lyžicu údeného mäska. Spojíme rohy a vytvarujeme guľky. Vyvaríme ich v osolenej vode. Po vyplávaní na povrch varíme ešte cca 5 minút. Hotové knedle omastíme masťou.
Pripravíme si dusenú kyslú kapustu. Na oleji speníme troška cibuľky, pridáme odkvapkanú kyslú sudovú kapustu, podľa chuti ocukríme a dosolíme. Môžeme pridať mletú sladkú papriku. Podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. Dve väčšie cibule pokrájame na pásiky a opečieme na oleji dozlatova.
Z tohto množstva surovín vytvoríte cca 40 menších knedlí.
Knedle podávame s dusenou kyslou kapustou a smaženou cibuľkou.
Mňam, mňam…
Veľa zdaru pri kuchtení prajú Mongol+ Janka.