Akurát začala jahodová sezóna, tak prečo si nespraviť chutnú nepečenú tortu. Nie je to nič zložité, a môžete si takto jednoducho spestriť družinovku v klubovni. Aj keď v skoro už letnom počasí je lepšie družinovku stráviť určite vonku, tak ako náhradný plán v prípade zlého počasia sa môže hodiť.
Suroviny:
- čerstvé jahody
- 3/4 veľkého sáčku piškót
- 2 tvarohy
- 1 kyslá smotana
- 2 dl vody/mlieka
- 2 pl želatíny
- 4 pl cukru
- ovocná šťava na pokvapkanie piškót
- tortová forma
- mixér
Postup prípravy:
Želatínu necháme napučať asi pol hodiny v 2 dl studenej vody. Napučanú dáme na vodný kúpeľ a rozpustíme – nie variť. Necháme ju vychladiť, a ešte riedku použijeme ďalej.
Do mixéra dáme želatínu, tvaroh, smotanu, cukor, jahody. Rozmixujeme spolu a pripravíme si tortovú formu. Do tortovej formy poukladáme piškóty a pokvapkáme ich ovocnou šťavou, aby zmäkli. Polovicu hotovej jahodovej plnky nalejeme na piškóty, poukladáme nakrájané jahody a zalejeme zvyškom plnky. Vrch torty môžeme ozdobiť prekrojenými jahodami. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky. A to je všetko, nič zložité a veľmi chutné – mňam.
Recept sa dá samozrejme aj obmieňať, prípadne spraviť kedykoľvek aj z iného čerstvého, alebo aj zaváraného ovocia.
Dobrú chuť.