Táborová kuchárka – Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Ďalší vychytený recept, ktorý sme si pripravili pre Vás. Je trošku pracnejší, ale výsledná chuť stojí za to.

Potrebné suroviny na 8-10 porcií:

  • 800g zemiakov
  • 400g hrubá múka
  • 2 vajcia
  • 1 č. lyžičku soli
  • 400g údeného mäsa
  • 600g kyslá kapusta
  • cukor
  • soľ
  • 2 veľké cibule
  • masť
  • olej

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme, ošúpeme a pretlačíme alebo postrúhame na jemno. Pridáme múku, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Medzitým sme si dali variť údené mäso, ktoré pomelieme najemno, prípadne nakrájame. Zemiakové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5cm a pokrájame na štvorce 10x10CM. Do stredu každého štvorčeka káme lyžicu údeného mäska. Spojíme rohy a vytvarujeme guľky. Vyvaríme ich v osolenej vode. Po vyplávaní na povrch varíme ešte cca 5 minút. Hotové knedle omastíme masťou.

Pripravíme si dusenú kyslú kapustu. Na oleji speníme troška cibuľky, pridáme odkvapkanú kyslú sudovú kapustu, podľa chuti ocukríme a dosolíme. Môžeme pridať mletú sladkú papriku. Podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. Dve väčšie cibule pokrájame na pásiky a opečieme na oleji dozlatova.

Z tohto množstva surovín vytvoríte cca 40 menších knedlí.

Knedle podávame s dusenou kyslou kapustou a smaženou cibuľkou.

Mňam, mňam…

 

Veľa zdaru pri kuchtení prajú Mongol+ Janka.