Kategórie
Recepty

Táborová kuchárka – Tajomstvo skautskej noci

Písal sa rok 1993 a začínal som aj ďalšími rovesníkmi skautovať. Vodcom oddielu bol br. Vitko a tak sa jedna z oddielových akcií konala na jeho chate na Kubrici. Na večeru pripravil prekvapenie ktoré nazval Tajomstvo skautskej noci. Bola to špecialita, ktorú sme dovtedy nikto nejedli, všetkým to strašne chutilo a myslím že sa musela dovárať aj dupla, také to bolo dobré…

Minule pri príprave sladkej večere doma sa mi tieto spomienky vybavili a pekne som si zaspomínal čo všetko sme ako decká na schôdzkach a táboroch pozažívali. Tajomstvo skautkej noci bolo jedným z naších najobľúbenejších jedál v tých dobách. Príprava je fakt easy, zvládnete na tábore, v klubovni aj vonku v kotlíku na ohni.

Potrebné ingrediencie:

  • cestoviny cca 100g na osobu (kolienka, rúrky, vrtuľky…čo máte)
  • voda na vyvarenie cestovín
  • soľ
  • Granko
  • kompót, alebo čerstvé ovocie
  • práškový cukor

Postup prípravy:

  1. Dáme si zovrieť vodu, ktorú osolíme. Optimálne cca 1l vody na 100g cestovín.
  2. Do vody vsypeme cestoviny, ktoré pomiešame a varíme domäka podľa návodu na obale
  3. Cestoviny scedíme
  4. Môžeme pomastiť troška maslom, olejom
  5. Poriadne posypeme Grankom – Skautská noc musí byť tmavá 🙂
  6. Dobre premiešame
  7. V prípade potreby docukríme pr. cukrom
  8. Podávame s kompótom, alebo čerstvým ovocím
  9. Dobrú chuť