Recept: zapekané chrumkavé müsli

Skúste si doma vyrobiť chutné chrumkavé müsli. Príprava je úplne jednoduchá. Dáte si tam presne to čo máte radi, bez farbív a príchutí. Müsli je možné konzumovať v suchom stave, zaliate mliekom, s jogurtom, alebo si na výlete z nich pripraviť výbornú ovsenú kašu.

87-musli-mPotrebné suroviny:

  • 400g ovsených vločiek
  • 75g masla
  • 3PL medu
  • 1PL javorového sirupu
  • 3ČL mletej škorice
  • 2-3 hrste orechov (vlašské, lieskovce, kešu, para, arašidy…)
  • 2-3 hrste semienok (bezšupková tekvica, slnečnica, ľan, sézam…)
  • sušené ovocie

Postup prípravy:

  • V hrnci na miernom plameni rozpustíme maslo, med a javorový sirup. Pridáme škoricu a dobre premiešame na kašičku.
  • Do misky kde  máme všetky ostatné ingrediencie vylejeme uvedenú kašičku a dobre v nej obalíme našu zmes.
  • Na plech si rozložíme papier na pečenie a masu rovnomerne rozvrstvíme.
  • Pečieme na 180°C cca 10 – 15 minút
  • Vychladené nasypeme do krabičky a môžeme konzumovať.

Môžete si pripravovať rôzne varianty a kombinácie müsli. Pridať sa dá čokoláda, sušené ovocie (jablká, hrušky, banány, figy, hrozienka, brusnice), rôzne aromatické suroviny na dochutenie: kokos, škorica, vanilka…

 

Müsli sa výborne hodia aj na výlety, môžeme ich chrumkať suché, alebo si pridaním trošky vody v ešuse uvariť ovsenú kašu.

 

Dobrotu pripravila Janka, foto: Mongol