Recept – Krtkova torta

Určite ste už videli v obchode polotovar s názvom „Krtkov dort“. Krabička so suchým práškom, kde pridáte ešte horu surovín a vznikne akási torta. My si dnes ukážeme ako si upiecť ešte lepšiu variantu tejto torty, len bez tej zbytočnej chémie.

Potrebné suroviny na cesto:

  • 320g hladká múka
  • 180g kryštálový cukor
  • 3 vajcia
  • 3PL kakao
  • 200ml olej
  • 200ml mlieko
  • 1 prášok do pečiva

Kryštálový cukor so žĺtkami vymiešame do hladka, potom postupne pridáme ostatné suroviny. Vyšľahaný tuhý sneh jemne vmiešame do cesta. Vylejeme do vymasteného a vysypaného pekáča (cca 35×20 cm) a upečieme v rúre pri teplote 180°C cca 20 minút

Suroviny na Krém:

  • 250g jemný tvaroh
  • 400ml smotana kyslá
  • 250ml smotana na šlahanie
  • 100g čokoláda na varenie – postrúhaná
  • 1 vanilkový cukor
  • cukor podľa potreby – cca 50g

Puding:

  • 0,5l mlieka
  • 1,5 balíčka pudingu Zlatý klas

Krém vytvoríme jednoducho. Výšľaháme tvaroh + kyslá smotana + puging + postrúhanú čokoládu + vanilkový cukor. Primiešame vyšľahanú smotanu + cukor podľa potreby.

 

Cesto vydlabeme lyžicou, tak aby vznikla priehlbina do ktorej dáme krém.  Pripravíme si banány rozrezané pozdĺžne. Do vydlabanej priehlbiny v ceste dáme 1/2 krému, naň poukladáme natesno banány. Na banány navrstvíme druhú 1/2 krému do tvaru kopčeka. Posypeme vydlabaným cestom. Uložíme do chladničky kde necháme 12 hodín. Potom môžeme podávať.

Výsledkom Vášho cukrárskeho snaženia bude chutná torta, ktorou môžete pohostiť celú družinu. Určite bude všetkým chutiť.

Veľa zdaru želá Mongol+Janka 🙂