Recept Božská máňa

Opäť jeden zo skvelých zákuskov, ktorý nie je náročný na prípravu, ale pritom vynikajúco chutí. Zaujímavý je tým, že do lahodného a skvelého krému nejde žiadne maslo… Skúste upiecť, určite sa oplatí …
Suroviny
Na cesto:
200 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
4 vajcia
10 lyžíc oleja
10 lyžíc teplej vody
1/2 prášku do pečiva

Na krém:
3/4 l mlieka
3 vanilkové pudingy
200g práškového cukru
3 kyslé smotany
1,5 balíčka piškót
káva
rum (rumová aróma)

Postup prípravy:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu pri cca 200˚C  asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Príprava krému: v 3/4 litri mlieka uvaríme 3 vanilkové pudingy s 200 g práškového cukru. Po vychladnutí postupne vmiešame 3 kyslé smotany…

Na upečené cesto natrieme asi polovicu pudingového krému. Na krém kladieme piškóty namočené v silnej káve a rume. Na piškóty natrieme zbytok krému a necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou, alebo práškovým kakaom.

Koláčik je opäť výborným pamlskom na družinovú či oddielovú oslavu.

Bru chut…