Jahodová torta Mňam

Akurát začala jahodová sezóna, tak prečo si nespraviť chutnú nepečenú tortu. Nie je to nič zložité, a môžete si takto jednoducho spestriť družinovku v klubovni. Aj keď v skoro už letnom počasí je lepšie družinovku stráviť určite vonku, tak ako náhradný plán v prípade zlého počasia sa môže hodiť.

Jahodová torta 1Jahodová torta 2

 

Suroviny:

  • čerstvé jahody
  • 3/4 veľkého sáčku piškót
  • 2 tvarohy
  • 1 kyslá smotana
  • 2 dl vody/mlieka
  • 2 pl želatíny
  • 4 pl cukru
  • ovocná šťava na pokvapkanie piškót
  • tortová forma
  • mixér

Postup prípravy:

Želatínu necháme napučať asi pol hodiny v 2 dl studenej vody. Napučanú dáme na vodný kúpeľ a rozpustíme – nie variť. Necháme ju vychladiť, a ešte riedku použijeme ďalej.
Do mixéra dáme želatínu, tvaroh, smotanu, cukor, jahody. Rozmixujeme spolu a pripravíme si tortovú formu. Do tortovej formy poukladáme piškóty a pokvapkáme ich ovocnou šťavou, aby zmäkli. Polovicu hotovej jahodovej plnky nalejeme na piškóty, poukladáme nakrájané jahody a zalejeme zvyškom plnky. Vrch torty môžeme ozdobiť prekrojenými jahodami. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky. A to je všetko, nič zložité a veľmi chutné – mňam.

Recept sa dá samozrejme aj obmieňať, prípadne spraviť kedykoľvek aj z iného čerstvého, alebo aj zaváraného ovocia.

Dobrú chuť.