Domáca Marlenka

Recept na pravú domácu Marlenku. Recept nie je náročný, ale treba si vyčleniť dosť času. Pretože príprava je dlhšia. Ale o to väčší je potom labužnícky pôžitok z hotovej dobroty…
 Suroviny:
Cesto: 100 g masla (prip. Hera), 2 PL medu, 2 vajcia,  250 g cukru, 1 ČL octu, 1 PL jedlej sódy, 700 g hladkej múky
Krém: 200 g masla, 1 Salko, mleté vlašské orechy, 0,5 l mlieka, 1 balíček pudingu zlatý klas.
Postup prípravy:
Sódu s octom zmiešajte v malej miske.
Do hrnca dajte maslo(alebo Heru), med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň zohriať a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.
Po čiastočnom vychladnutí pridajte hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste.
Po odpočinutí cesto rozdeľte na 6-8 guličiek a každú rozvaľkajte na plát veľkosti plecha. Pečie sa na rubovej strane plecha cca 4 minúty pri 170°C.
Salko 3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode, tie 3 hodiny je nutné dodržať. Urýchliť to môžete tak, že salko budete variť v Kuchte (tlakovom hrnci). Tu stačí mať Salko celé ponorené vo vode a variť v kuchte 1 hodinu.
Potom Salko nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota). Vyklopte ju a s maslom rozmiešajte, ďalej pridajte mleté orechy a vychladnutý puding .
Jednotlivé pláty potrite krémom. Posledný plát taktiež potrite a posypte sekanými orechmi. Do orechov môžete priadať aj časť upečeného rozdrobeného cesta.

Dajte stuhnúť do chladničky. Pokrájajte na menšie kúsky a začnite mlsať 🙂
Recept sa výborne hodí k čajovým dejchánkom v klubovni…