Kategórie
Recepty

Domáca Horúca čokoláda

Receptík ako si počas zimných chladných a sychravých dní pripraviť výbornú domácu horúcu čokoládu. Skúste to, výsledok je vynikajúci…
Suroviny:
– 200g horkej čokolády
– 0,5 l mlieka
– 5 lyžíc zlatého klasu /majzeny/
– šlahačka na ozdobenie


Postup:
Postup je úplne jednoduchý. Do hrnca si nalejeme mlieko, do ktorého polámeme čokoládu. Dáme na sporák a pomaličky zohrievame. Sledujeme a miešame aby sa nám čokoláda nepripálila. Keď je už čokoláda úplne roztopená môžeme ochutnať, a prípadne dosladiť. Nakoniec na zahustenie čokolády pridáme vo vode rozmiešaný zlatý klas. Ten nám čokoládu pekne zahustí. Keď chceme mať čokoládu menej hustú pridáme Zl. klasu menej, pokiaľ sa nám žiada hustejšia čokoláda pridáme ho viacej.

Domáca horúca čokoláda je hotová. Je už len na Vás ako ju naservírujete, dozdobíte prípadne dochutíte. Môžete experimentovať a dochucovať vanilkovým cukrom, škoricou, pridať chilli… fantázii sa medze nekladú.

Recept je vhodný aj k príprave v klubovni… Taká zimná dumka pri sviečkach s horúcou čokoládou v šálke môže byť zaujímavá ….

Prajem veľa Zdaru

Mongol